Deu claus de seguretat per a xarxes socials

Stonesoft ha elaborat una llista amb les que considera les 10 claus de seguretat que qualsevol usuari ha de tenir en compte per protegir-se dels perills que amenacen a les xarxes socials.

Segons Gartner, al voltant del 20% dels usuaris empresarials utilitzarà els serveis oferts per xarxes socials com a principal eina de comunicació l’any 2014. Una cosa que preocupa els directius i responsables TI donada la falta de seguretat en moltes d’elles. De fet, estudis recents revelen que, almenys, el 25% de les empreses ha prohibit el seu ús. Davant aquesta situació, Stonesoft ha elaborat la seva llista de consells per securitzar la seva utilització, que inclou:

– Fomentar la conscienciació dels empleats respecte als riscos de seguretat que suposa l’ús de les xarxes socials com a mitjà de comunicació.

– Establir processos estables i sòlids basats en el coneixement actualitzat per part dels administradors de TI dels riscos més recents existents a la Web.

– Mantenir un conjunt sòlid de normes i regles de seguretat a nivell corporatiu.

– Bloqueig de llocs web infectats

– Utilitza firewalls de pròxima generació, que realitzen una anàlisi global de totes les dades de trànsit.

– No escatimar esforços en la definició de l’accés a les aplicacions empresarials, segons el rol de cada usuari, inclosos socis de negoci.

– Aplicar els pegats necessaris per a resoldre vulnerabilitats i introduir barreres de protecció basades en la prevenció d’intrusions.

– Assegurar la intranet

– Incloure els dispositius mòbils en les polítiques de seguretat corporatives

– Aplicar sempre un sistema de gestió centralitzada.

Anuncis